Instructeur voor het Waterlaboratorium

Lijkt het je gaaf om samen met een leuke crew van Optimist on Tour door het land te reizen en kinderen kennis te laten maken met verschillende onderwerpen rondom het thema water? Solliciteer dan nu!

Kinderen wegwijs maken in de wonderen wereld van water? Het kan in het Waterlab van Optimist on Tour!

Naast dat de watersport van zichzelf al onlosmakelijk verbonden is met water, zijn kinderen die geen ervaring met watersport hebben dat ook! Water zorgt ervoor dat we ons kunnen concentreren op school, dat we gezonde en duurzame voeding kunnen verbouwen, en dat we onze energie op een duurzame manier kunnen opwekken. De mogelijkheden van water zijn enorm!

Het Waterlab van Optimist on Tour is een terugkerend event van Wavemakers United. Dat is een netwerk die studenten, atleten en young professionals verbindt om aandacht te vragen voor water en energie en om de volgende generatie te inspireren. De Wavemakers hebben in binnen- en buitenland als meer dan 500.000 jongeren bereikt! Water stopt niet bij de grens, de Wavemakers ook niet.

Wat ga je doen?

In het Waterlab worden kinderen wegwijs gemaakt binnen alle spannende en leuke kenmerken van water. Als echte onderzoekers gaan ze in hun labjas ontdekken hoe draaikolken ontstaan, waarom papier aan water plakt, en wat de impact is van plastic in ons water. Met positieve energie en leuke experimenten worden kinderen de baas over het water! Ondertussen leren ze veel over duurzaamheid en de uitdagingen waar hun eigen generatie voor staat. Het Waterlab is één van de 3 onderdelen die kinderen volgen bij een bezoek aan Optimist on Tour. 

Naast een leuke dag, heel veel sport en plezier, maak je als instructeur bij de Optimist on Tour ook een mooie bijdrage aan een klimaatbewuste toekomst!

Wat verwachten we van je?

 • Je vindt het leuk om kinderen iets nieuws te leren.
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen.
 • Je bent vaardig in de Nederlandse taal.
 • Je bent sociaal en durft op mensen af te stappen voor een praatje.
 • Je bent uiteraard enthousiast over water en duurzaamheid.
 • ​Het is een pré als je technische achtergrond hebt.

Waar moeten je aan voldoen?

 • Je bent minimaal 16 jaar oud.
 • Verder behoort een VOG bij de sollicitatie procedure (deze wordt vergoed door het Watersportverbond).

Wat krijg je ervoor?

 • 80 euro per dag (let op: dit is inclusief reiskostenvergoeding).
 • De kans om jezelf te ontwikkelen als instructeur rondom het thema duurzaamheid.
 • Een top tijd in het team van Optimist on Tour!

Interesse?

Stuur je vragen of sollicitatie via een mailtje naar info@optimistontour.nlmet je gegevens, een korte motivatie, lesgeef- en/of werkervaring en je behaalde diploma’s.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen