Regio Zeeland

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan bieden verenigingen of vaarscholen verschillende mogelijkheden in de Regio Zeeland

WV Arne

Adres
Polredijk 13, 4351 RT Veere

Website
www.wvarne.nl

Proeflessen
 • Proefles bij WV Arne op aanvraag of in het binnenzwembad na de zomervakantie
 • Zie website voor aanmelden, data en tijden: https://www.wvarne.nl/zeilen/jeugdzeilen-2/aanmelden 
 • Bij het jeugdzeilen van WV Arne kunnen kinderen leren zeilen in een optimist. We hebben hiervoor een 1e, 2e en 3e jaarsgroep. Je kan starten met jeugdzeilen als je 8 jaar bent en minimaal zwemdiploma A en B hebt. Voor de ervaren jeugdzeilers met ambitie is er de mogelijkheid om samen recreatief te zeilen in de Laser Pico. Voor deze groep is een CWO2-diploma in de optimist een voorwaarde. De lessen vinden plaats op zondagen, vanaf het strandje van WV Arne in Oostwatering en duren van 9 tot 13 uur.
  Kom kennis maken met de watersport en meld je aan voor het jeugdzeilen want ZEILEN IS FUN.


WV Wolphaartsdijk 

Adres
Zandkreekweg 4-A, 4471 NG Wolphaartsdijk

Website
https://www.wsvw.com/ 

Proeflessen
 • Op aanvraag, tijdens de zomervakantie of in september. 
 • Vragen of meer informatie nodig, check de website of neem contact op via opleiding@wsvw.com  
 • Informatie: De jeugd is de toekomst en zeilen is een fantastische sport! Dit is het motto van de Jeugdcommissie, trainers en vrijwilligers van de WSVW. Veiligheid en plezier staan bij ons op de eerste plaats. We willen jonge zeilers de mogelijkheid geven om samen met vrienden en vriendinnen lol te hebben op de vereniging, te leren zeilen en om spannende wedstrijden te varen op verschillende plekken.

  De jeugdcommissie van de WSVW bied een programma voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor de kinderen van 4 t/m 8 jaar is er de Spetterclub. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met de watersport. Vanaf 7 jaar kan er gestart worden met de zeillessen volgens het CWO-systeem in de Optimist of Splash. Ook kinderen met een andere boot, bijvoorbeeld RS Tera of Laser, kunnen aan deze lessen deelnemen. Kinderen die het leuk vinden om wedstrijden te zeilen kunnen in het voor- en najaar meedoen aan de wedstrijdtrainingen. Vanaf april t/m oktober is er wedstrijdbegeleiding tijdens de Delta Combi- en landelijke wedstrijden. Verder is er een 4-daagse clinic in de zomervakantie en een 2-daags Optifunkamp (7-12 jr) en Jongerenkamp (12-18 jr) in september.

WSV Den Osse 

Adres
Jachthaven 1 Den Osse
4318NA Brouwershaven

Website
https://www.wsvdenosse.nl/ 

Proeflessen
 • Op aanvraag
 • Aanmelden en meer info via jeugdzeilen@wsvdenosse.nl 
 • Informatie: U bent van harte welkom in onze prachtige jachthaven Den Osse, gelegen pal aan het unieke Grevelingenmeer, met historische stadjes, fraaie dorpen, stranden en de prachtige natuur van Schouwen-Duiveland in de directe omgeving. Kortom, alle ingrediënten voor een fantastisch verblijf, zowel voor rustzoekers als voor een actieve vakantie.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen