Regio Zuid-Holland

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan bieden verenigingen of vaarscholen verschillende mogelijkheden in omgeving Zuid-Holland, waaronder verenigingen in Gouda, Rotterdam en Den Haag.

Regio Gouda:

Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven

Adres: Platteweg 73, 2811HR Reeuwijk
Website: https://www.elfhoeven.nl/

 • Mogelijkheden voor vervolgles: Zomerzeilweek 1 van 15 tot en met 19 juni. Zomerzeilweek 2 van 22 tot 26 juni 2024.
 • Meer informatie: Dit jaar verzorgt Elfhoeven een zomerzeilweek (2x) voor jeugdige, beginnende zeilers tijdens de eerst week van de zomervakantie. Je kunt meedoen in je eigen boot en als je die (nog) niet hebt, kun je een boot lenen van de vereniging. Je hoeft geen ervaring te hebben, maar wat wel belangrijk is dat je minimaal 7 jaar oud bent en minimaal je zwemdiploma B hebt gehaald. Je moet namelijk goed kunnen zwemmen. De aangegeven kosten zijn voor het hele programma. Alle lessen gedurende de vijf dagen, lunches en een keer avondeten op donderdag. En voor de overnachting van donderdag op vrijdag.
 • Aanmelden: https://www.elfhoeven.nl/activiteiten/1197/zomerzeilweek-1 of mail naar jeugd@elfhoeven.nl

Roei- en Zeilvereniging Gouda

Adres: Notaris D’aumerielaan 35, 2811 HS Reeuwijk
Website: www.roeienzeil.nl

 • Gratis proefles: Zondag 16 en 30 juni of zondag 7 juli 2024 's middags van 13:00 tot 16.00 uur
 • Aanmelden voor gratis proefles: Mail naar optimisten@roeienzeil.nl 
 • Informatie gratis proefles: Als je nou helemaal enthousiast bent geworden over het zeilen, meld je aan voor de gratis proefles! Je kan elke zondagmiddag meedoen. Zwemvest en boot kun je bij ons lenen. Onze enthousiaste instructeurs leren je graag de beginselen van het zeilen op het water. Wat je wel mee moet nemen: schoenen en kleding die nat mogen worden. 
 • Mogelijkheden voor vervolglessen: Zeilinstructieweek van zondag 18 augustus tot en met vrijdag 23 augustus 2024
 • Informatie zeilinstructieweek: De Zeilinstructieweek is een jaarlijks terugkerend zeilevenement van onze vereniging voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. De kinderen krijgen dan 6 dagen lang zeilles in een Optimist van ervaren en enthousiaste CWO-opgeleide zeilinstructeurs. Dit allemaal op het water van de Reeuwijkse Plassen. Een week lang zeilen vol gezelligheid en een prachtige en onvergetelijke afsluiting van de zomervakantie! Het behalen van een CWO-zeildiploma behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor is wel enige theoretische kennis nodig maar ook deze zeiltheorie wordt tijdens de Zeilinstructieweek uitgebreid behandeld.
  Het inschrijfgeld voor de Zeilinstructieweek is inclusief lunch en een afsluitende barbecue! Let op: een jeugdlidmaatschap van Roei en Zeilvereniging ‘Gouda’ is wel vereist om een kind in te kunnen schrijven voor deze Zeilinstructieweek.
 • Vragen/opmerkingen, inschrijven als lid of aanmelden voor de Zeilinstructieweek: Stuur een e-mail naar secretaris@roeienzeil.nl of kijk op onze website: https://www.roeienzeil.nl/vereniging/lidmaatschap

Regio Rotterdam:

KR&ZV De Maas en Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV)

Vond je Optimist on Tour leuk? Na kennismaking bij Optimist on Tour hebben we goed nieuws: Bij de zeilverenigingen KR&ZV De Maas en de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) kun je komen zeilen in een Optimist onder leiding van onze gecertificeerde instructeurs! Een zwemvest leen je van de vereniging. Het enige wat je nodig hebt is sportieve kleding. Tot ziens op de Kralingse Plas!

 • Gratis proefles: Op aanvraag
 • Adres: Je kunt ons vinden bij een van de volgende locaties:
  KR&ZV De Maas: Kralingse Plaslaan 121, 3062 CD Rotterdam (adres voor terugkomdag)
  Rotterdamsche Zeilvereeniging RZV:  Kralingse Plaslaan 113, 3062 CD Rotterdam
 • Meer informatie: Kinderen tot en met 12 jaar met zwemdiploma A kunnen zich aanmelden via: https://www.de-maas.nl/jeugdzeilen of https://www.rzv.nl/zeilen/leren-zeilen/ 

 

WSV Binnenmaas

Adres:  Laan van Moerkerken 27a, 3271 AH Mijnsheerenland

Website: www.wsvbinnenmaas.nl

Proeflessen
 • Mogelijkheid tot 4 gratis proeflessen op zaterdag, dit kan in de ochtend van 10:00 tot 12:30 of in de middag van 14:00 tot 16:30.
 • Aanmelden: via onze website: Leren zeilen – Watersportvereniging Binnenmaas (wsvbinnenmaas.nl).  
 • Informatie: Er is een enthousiaste jeugdgroep die onder leiding van ervaren instructeurs traint. Deze groep krijgt spelenderwijs les.

Regio Den Haag:

Team West - De Zoute Optimist

Adres: Hellingweg 98, 2583 WH Den Haag

Website:   https://team-west.eu/

Proeflessen
 • Proefles: op aanvraag
 • Inschrijven en meer informatie: Via de website 
 • Informatie: Veel, weinig of geen zeilervaring? Iedereen is welkom, mits je zwemdiploma’s hebt en minimaal 8 jaar bent. We maken groepjes op basis van niveau binnen de verschillende boottypen. Je krijgt les van ervaren instructeurs in een veilige omgeving.

Watersportvereniging Braassemermeer

Adres: Noorderhem 2, 2371 EC Roelofarendsveen

Website: https://www.braassemermeer.nl/ 

Proeflessen
 • Wil jij (beter) leren zeilen? Dan krijg je de juiste wind in de zeilen bij WV Braassemermeer! Onze vereniging is toonaangevend op het gebied van zeilopleidingen voor de jeugd in Nederland. Een flink deel van de bekende Nederlandse topzeilers en kampioenen is op de Braassem in de Optimist begonnen. Zeilplezier en teamgeest staan bij ons voorop.
 • Aanmelden: Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via jeugdzeilen@braassemermeer.nl.

Kanovereniging De Windhappers

Adres: Nieuweweg 75, 2544 NG Den Haag

Website: www.dewindhappers.nl

Proeflessen

 • Kanovaren: op aanvraag
 • Aanmelden: stuur een mail naar kanovereniging de windhappers: kanojeugd@gmail.com.
 • Informatie: Er is een enthousiaste jeugdgroep die onder leiding van ervaren kanoërs traint. Deze groep krijgt spelenderwijs les in het kanovaren. De proeflessen zullen in een aantal groepjes door ervaren instructeurs van onze vereniging worden gegeven. 


SUPBinckies

Adres: Saturnusstraat 26, 2516 AH Den Haag

Website: www.surfpoel.nl/supbinckies/

Proeflessen
 • Elke woensdag (14:00 uur) en zondag (13:00 uur). Mogelijk vanaf 10 jaar en met zwemdiploma A
 • Aanmelden: Je kunt mailen naar contact@surfpoel.nl of via 070 200 2250. 
 • Informatie: Voorinschrijving ruimte voor 8 kinderen per keer. De les duurt in totaal 1,5 uur (inclusief omkleden, ongeveer uur op het water). We gaan SUPpen op de Binckhorst in Den Haag. Vanaf ons startpunt SUP je via de Binckhaven zo het stadscentrum in of de Vliet op. Zo beleef je Den Haag op een unieke manier vanaf het water.

 

Roeivereniging de Laak

Adres: Binckhorstlaan 285, 2516 BC Den Haag

Website: www.rvdelaak.nl

Proeflessen
 • Elke eerste zaterdag van de maand om 15:00 uur, na afloop van de reguliere training, staan er op verzoek coaches klaar om jeugd van 10 tot 14 jaar een proefles te geven.
 • Aanmelden: via jeugd@rvdelaak.nl
 • Informatie: Iedereen zonder roei ervaring begint met een drietal proeflessen en stroomt dan in de roei-instructie. Daar leer je onder leiding van enthousiaste en kundige instructeurs de basisbeweging van het roeien en ga je met een ploegje de Vliet op. Afhankelijk van het seizoen en weertype komen alle boottypen aan bod: van skiffs (smalle eenmansboten) tot C-vieren (brede viermansboten).

  Roeivereniging de Laak heeft een grote groep jeugdroeiers tussen de 10 en 18 jaar. Tweemaal per week, op zaterdag en zondag, wordt er roei-instructie gegeven aan deze groep. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een zwemdiploma hebt.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen