Laat jouw leerlingen gratis kennismaken met de watersport!

Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van de watersport en leren ze bijvoorbeeld ook waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is. Scholen zijn van harte welkom met de groepen 5 t/m 8.

Met het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour heeft elk kind de kans om gratis kennis te maken met zeilen, kanovaren en suppen (Stand Up Paddling). Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren kinderen de beginselen van de watersport. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma. Sinds de start in 2014 hebben al 36.000 kinderen meegedaan aan de Optimist on Tour op verschillende plekken door Nederland.


Met de klas naar Optimist on Tour

Scholen zijn van harte welkom met de groepen 5 t/m 8. Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van de watersport en leren ze bijvoorbeeld ook waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is . Ter voorbereiding komt er graag een instructeur langs in de klas voor een theorieles. In plaats van rekenen, lezen en schrijven leren jullie leerlingen alles over de onderdelen van de Optimist, knopen leggen, de wind en het water. Ook leren de kinderen alles over ‘schoon water’ en legt Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe uit hoe we met elkaar het water schoon kunnen houden.

Zijn jullie enthousiast en willen jullie leerlingen graag meedoen aan de Optimist on Tour en gratis kennismaken met de watersport? Neem dan contact op via info@optimistontour.nl. We sturen dan zo spoedig mogelijk meer informatie over de mogelijkheden.


Wat is Optimist on Tour?

Optimist on Tour is een landelijk rondreizend watersportevenement. De Optimist is een jeugdzeilboot. Hierin begint vrijwel iedere zeiler met zeilen. Op alle locaties kunnen kinderen zeilen in een optimist. Daarnaast zijn er andere activiteiten die variëren per locatie, zoals SUP´s (Stand Up Paddleboards), kano’s, een waterbal en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. Hier leren kinderen op een speelse manier over water.


Wat is er allemaal te doen?

Om mee te mogen doen aan de wateractiviteiten moeten kinderen in bezit zijn van zwemdiploma A.

Het aanbod van activiteiten verschilt per locatie, kijk in de tourkalender voor het actuele aanbod.
Het aanbod van activiteiten verschilt per locatie, kijk in de tourkalender voor het actuele aanbod.

Om je goed voor te bereiden zijn er speciale werkbladen gemaakt waarin je van alles leert over de onderdelen van een optimist of hoe je knopen moet leggen! Bekijk de werkbladen op de pagina Voorbereiden.


Waarom Optimist on Tour?

Nederland is een land van water. Water speelt een bepalende rol in onze geschiedenis, economie en sport. Toch zijn er steeds minder kinderen actief in de watersport. Optimist on Tour maakt de watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland. Op deze manier maken we een nieuwe generatie enthousiast voor de zeil- en watersport. En ontdekken we nieuwe talenten. Want de talenten van vandaag zijn de helden van de toekomst.


Doe mee

Om je schoolklas aan te melden voor de Optimist on Tour stuur je een e-mail met de gegevens van de school naar: info@optimistontour.nl. We nemen snel contact met je op.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen