Vier dit jaar je verjaardag bij Optimist on Tour!

Lijkt het jou leuk om met al je vriendjes en vriendinnetjes samen jouw verjaardag op het water te vieren? Lees dan snel verder!

Vier gratis je verjaardag bij Optimist on Tour!

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan biedt Optimist on Tour de mogelijkheid voor kinderen om hun verjaardagsfeestje te vieren.  Samen met 9 vriendjes of vriendinnetjes kunnen kinderen na schooltijd of in het weekend gratis meedoen aan een programma van 1,5 uur. Optimist on Tour stelt 10 plekken beschikbaar, verzorgt de activiteit, limonade, slingers én natuurlijk een cadeautje voor de jarige. Lijkt dit jou het perfecte verjaardagsfeest?

Het programma 

Met tien Optimist zeilboten, meerdere SUP's en kano’s reist Optimist on Tour door Nederland om kinderen gratis kennis te laten maken met watersport. Kinderen volgen een korte theorlieles en gaan daarna samen het water op. Op de kant staat een versierde tafel met slingers en limonade. Hier kan pauze of een eigen activiteit gedaan worden. Ook is daar het Optimist on Tour Waterlaboratorium. Hier veranderen de kinderen in heuse onderzoekers met witte laboratoriumjas en veiligheidsbril, en doen zij allerlei proefjes met water. Hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? En wat is het verschil tussen zoet en zout water? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst. 

In totaal kan het programma tussen de 1,5 en 2 uur duren. De kinderen zijn een uur op het water en een half uur in het waterlaboratorium. Het andere half uur kan er een eigen activiteit gedaan worden rondom de versierde tafel. Hierbij verzorgen we limonade, slingers en een cadeautje voor de jarige. 

Voorwaarden 

Het programma wordt begeleid door enthousiaste en gecertificeerde instructeurs. In speelse vorm leren zij de kinderen over de boot, kano of plank, hoe je die zelf kan besturen en over de werking van de wind en het water. Alle deelnemende kinderen hebben een zwemdiploma A, digitale toestemming van een ouder/verzorger en zijn max. 12 jaar oud. Het kind dat de verjaardag viert is jarig tussen april en september.  

Inschrijven

Neem rechtstreeks contact op via info@optimistontour.nl, zodat we samen een geschikt programma kunnen samenstellen voor je perfecte verjaardagsfeest op de gewenste datum. Elk kind dient vervolgens vooraf per mail toestemming te krijgen van een ouder/verzorger voor de deelname. Dit verloopt via de reservering die we voor je aanmaken.

Data en locaties 2024

Bij onderstaande locaties kun je je verjaardag vieren:

 • 18 t/m 20 mei       Amsterdam
 • 23 t/m 25 mei      Nijmegen
 • 23 t/m 25 mei      Aalsmeer
 • 28 mei t/m 2 juni Almere Muiderzand
 • 13 t/m 15 juni         Reeuwijkse Plassen
 • 28 en 29 juni         Harlingen
 • 27 t/m 30 juni       Almelo
 • 4 en 5 juli               Harderwijk
 • 3 t/m 6 juli             Zaanse Schans
 • 10 t/m 13 juli           Medemblik
 • 6 t/m 8 augustus Sneek
Events In mijn regio Jeugd

Uitgelichte artikelen

Optimist on Tour is een samenwerking tussen