Optimist on Tour

Hét rondreizend watersportevenement voor kinderen!

Welkom bij Optimist on Tour!

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich, met de klas of samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Het enige dat ze nodig hebben, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd!

 


Optimist on Tour bestaat 10 jaar!

Ruim 150.000 kinderen uit heel Nederland gingen de afgelopen tien jaar het water op met het kennismakingsprogramma van het Watersportverbond voor de jeugd, Optimist on Tour. Het programma viert dit jaar haar tiende verjaardag en is nog altijd razend populair bij scholen, gemeenten, verenigingen en organisaties om kinderen uit alle windstreken het water op te krijgen. 

De afgelopen tien jaar heeft Optimist on Tour 118 locaties aangedaan verspreid door heel Nederland. Van Meerstad tot aan Middelburg en van Roermond tot Texel. Ruim 2.000 schoolklassen namen deel, naast de vrije inschrijving die voor alle kinderen tot en met 12 jaar toegankelijk was. Ook dit jaar staan er ruim tien locaties door heel Nederland op het programma. Tijdens de Dutch Water Week van 25 mei tot 2 juni in Almere wordt flink uitgepakt om het 10 jarig bestaan van Optimist on Tour te vieren.

 


Proeflessen

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben al meer dan 150.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Om kinderen na hun deelname weer terug te kunnen zien op het water, organiseren watersportverenigingen en vaarscholen een gratis proefles in de buurt. Veel deelnemers hebben de stap gemaakt naar een lokale vereniging of vaarschool. Ben jij toe aan meer avontuur op het water?

 

 

Impressie van Optimist on Tour

Optimist on Tour is een samenwerking tussen