Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen vanuit Eventbrite kan je je bestelling online bekijken en beheren. 

Je komt vervolgens op de website van Eventbrite waar je wordt gevraagd om in te loggen met het e-mailadres waarop je je bestelling hebt geplaatst. 

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van de tickets die je het gereserveerd bij Optimist on Tour. Je kan hier je tickets annuleren door op de knop cancel order te klikken. 

Je ontvangt een bevestiging vanuit Eventbrite over het annuleren van je ticket.

Wanneer je al een reservering hebt geplaatst maar je deze wilt wijzigen naar een ander tijdslot moet je eerst een nieuwe reservering voor het gewenste tijdslot maken via onze website. 

Vervolgens kan je je oude reservering annuleren. Bekijk de vraag hierboven om te lezen hoe je je reservering annuleert. 

Optimist on Tour is gratis! Wel kan het zijn dat Optimist on Tour aanmeert bij een evenement of in het zwembad waarvoor een toegangskaart moet worden aangeschaft. Dit wordt vooraf kenbaar gemaakt bij de inschrijving op onze site.

Je mag mee doen aan Optimist on Tour wanneer je minimaal in het bezit bent van zwemdiploma A. Optimist on Tour is gemaakt voor kinderen tot 12 jaar.

Ja, je moet minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A om mee te mogen doen aan Optimist on Tour.

Nee, dit is niet nodig. Bij de inschrijving wordt door jouw ouder of verzorger bevestigd dat je een zwemdiploma hebt. Dit is voor ons voldoende.

Bekijk op de pagina 'Inschrijven' de kalender voor dit seizoen.

Bekijk de filmpjes op de pagina 'Voorbereiden' om je voor te bereiden op je deelname. Hier wordt onder andere uitgelegd wat je mee moet nemen.

Uw kind krijgt les van gecertificeerde instructeurs. Ook beschikken zij allemaal over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De instructeurs zijn ervaren met het lesgeven en zijn enthousiast om het watersportvirus over te brengen op een nieuwe generatie!

Vaak werken we in rondes van een half uur tot één uur, wel is het mogelijk om meerdere rondes te doen en bij sommige edities wordt dit standaard al gedaan. Op de inschrijfpagina van jouw Optimist on Tour staan de rondetijden vermeld, daar staat ook bij of er standaard meerdere rondes bij horen of dat je je daarvoor kunt inschrijven.

 

Ja dat kan! Vaak komen ouders/verzorgers kijken en dit wordt ook zeker toegejuicht.

Wil je nog een keer watersporten bij een vereniging of vaarschool in de buurt? Kijk dan op de pagina 'Proeflessen'. Je bent natuurlijk ook altijd welkom bij Optimist on Tour!

Dit varieert per locatie en het aantal keren dat jouw kind gaat zeilen. Kijk dus bij de betreffende vereniging of zeilschool wat hun aanbod is.

Dit is zeker mogelijk! In het Optimist on Tour Waterlaboratorium krijgt je kind een labjas aan en ontdekken ze met leuke proefjes van alles over water.

Ja, dit is mogelijk wanneer we bij jou in de buurt komen. Kijk in de kalender voor het overzicht van de geplande edities. Op de pagina 'Scholen' vind je meer informatie voor het bezoeken van Optimist on Tour met jouw klas. Of neem contact met ons op via info@optimistontour.nl.

Ben je enthousiast over Optimist on Tour en wil je dit in jouw dorp/stad, stuur dan een mail naar info@optmistontour.nl en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Meestal ligt Optimist on Tour twee of drie dagen op één locatie. De zwembad editie is meestal één dag.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen