Voorbereiden

Bekijk de onderstaande filmpjes om goed voorbereid te zijn voor je eerste watersport avontuur bij Optimist on Tour.

Om goed voorbereid te zijn voor je deelname aan Optimist on Tour hebben we speciaal voor jou vier filmpjes opgenomen die je hierbij helpen. Bekijk de filmpjes en download gratis de werkbladen om te oefenen. Tot snel op het water!


Wat neem je mee?

Binnenkort doe je mee aan Optimist on Tour, leuk! Maar wat moet je allemaal meenemen? Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het weer. Om je te helpen, hebben we een checklist voor je gemaakt. Die zie je in deze video en download het gratis werkblad waarin je Ossie de Otter aankleed.

Welke onderdelen heeft de Optimist?

Je vaart tijdens Optimist on Tour, de naam verraad het al, in een Optimist. Dit is een kleine zeilboot waar je, speciaal voor de kennismaking, met zijn tweeen in zit. Maar welke onderdelen heeft de Optimist eigenlijk? Hoofdinstructeur Ilse laat het je zien in onderstaande video. Download daarna het gratis werkblad en test je kennis!


Knopen

Hoofdinstructeur Ilse laat in onderstaande video zien  hoe je een achtknoop en een paalsteek moet leggen.  Download daarna het gratis werkblad en oefen met knopen leggen!

Alles over waterstof!

Weet jij al wat waterstof is en wat je er mee kunt doen? Hoofdinstructeur Ilse legt vanuit ons Optimist on Tour waterlaboratorium aan je uit hoe waterstof wordt gemaakt én wat je er mee kunt doen.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen