Aangepast watersporten

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan bieden verenigingen of vaarscholen verschillende mogelijkheden voor watersporten met een beperking.

Sailwise

SailWise organiseert actieve watersportvakanties voor kinderen en mensen met een beperking. Deze vakanties vinden plaats vanuit drie locaties, namelijk It Sailhus in Elahuizen, het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht en de zeilklipper de Lutgerdina, die vaart vanuit Enkhuizen.

Sailability

Sailability organiseert op verschillende locaties in Nederland actieve kennismaking met de zeilsport voor kinderen en andere mensen met een beperking. Dit doen ze bij een aantal aangesloten watersportverenigingen van het Watersportverbond.

Commissie Parakano, Watersportverbond

De Commissie Parakano van het watersportverbond promoot en ondersteunt kanovaren voor mensen met een beperking in Nederland en organiseert jaarlijks diverse clinics en trainingen bij verenigingen aangesloten bij het Watersportverbond. De commissie richt zich op instroom van Para(kano)sporters in de recreatie-, wedstrijd- en topsport.

 

Andere vragen over mogelijkheden voor het aangepast watersporten?

  • Check deze website: https://www.optimistontour.nl/contact/aangepast-watersporten/ 
  • Voor vragen of opmerkingen over Optimist on Tour en het aangepaste programma, kunt u contact opnemen met Anna van der Duim (anna.van.der.duim@watersportverbond.nl of 06-51718872) of Arno van Gerven (arno.van.gerven@watersportverbond.nl).

Optimist on Tour is een samenwerking tussen