(CWO) Diploma

Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van watersport waaronder zeilen. Hiermee wordt de eerste stap naar een zeildiploma gezet!

Zon, Zomer, Zeilen!

Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van watersport, waaronder zeilen, suppen en kanovaren. Onze instructeurs leren de kinderen welke onderdelen er op een Optimist zitten, ze leren sturen en ook leren ze waar ze in de boot moeten zitten. Hiermee wordt de eerste stap naar een echt zeildiploma gezet!

Als je zoon of dochter enthousiast is en nog een keer kennis wil maken met de watersport of het leuk vind om verder te leren, dan kan dat bij  een vereniging in de buurt of bij een zeil-, of surfschool voor een zomerkamp in Nederland. Daar leren kinderen niet alleen zeilen, maar maken ze ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en beleven ze onvergetelijke avonturen. 

En hoe nu verder?

Ieder kind dat deelneemt aan Optimist on Tour krijgt een CWO introductie diploma. Hierop staat aangegeven wat ze hebben geleerd tijdens Optimist on Tour. Daarna zijn er bij verenigingen en/of vaarscholen nog 3 diploma’s om een zelfstandige zeiler of zeilster te worden. We adviseren om het behaalde diploma na Optimist on Tour aan de zeilschool of vereniging af te geven, zodat ze kunnen zien dat de eerste kennismaking met het zeilen al heeft plaatsgevonden. 

Een vaarschool of watersportvereniging die is aangesloten bij het CWO (de stichting Commissie Watersport Opleidingen), is een goede vervolgstap voor je kind om beter te leren zeilen. Op de website www.cwo.nl kun je bekijken hoe dit werkt. Voor een overzicht van alle locaties in Nederland die een (gratis) tweede kennismaking of andere activiteit aanbieden, klik hier.

Wat is de CWO?

De Commissie Watersportopleidingen (CWO) is een samenwerking tussen het Watersportverbond en HISWA-RECRON.  De CWO heeft diplomalijnen voor eigen vaardigheid en instructeurs in verschillende watersporten. Het CWO systeem wordt gehanteerd bij ruim 180 aangesloten opleidingslocaties in Nederland. CWO-opleidingen zijn goed doordacht en lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Zo wordt er bijvoorbeeld naast zeil technische kennis ook veel aandacht besteed aan didactische en sociale vaardigheden. In verschillende typen boten kunnen CWO-opleidingen gevolgd worden. 

Wil je meer weten over de CWO of wat een geschikte vervolgstap is voor je zoon of dochter? Neem contact op via info@watersportverbond.nl.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen