(CWO) Diploma

Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van watersport waaronder zeilen. Hiermee wordt de eerste stap naar een zeildiploma gezet!

Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van watersport waaronder zeilen. Onze zeil-instructeurs leren de kinderen welke onderdelen er op een Optimist zitten, ze leren sturen en ook leren ze waar ze bijvoorbeeld moeten plaatsnemen in de boot. Hiermee wordt de eerste stap naar een zeildiploma gezet!

Ieder kind dat deelneemt aan Optimist on Tour krijgt een ‘Jeugdzeilen Vorderingenstaat I’. Hierop staat aangegeven wat ze hebben geleerd tijdens Optimist on Tour. Om het volledige diploma Jeugdzeilen te behalen moet de vorderingenstaat compleet worden gemaakt.  Op de website www.cwo.nl kun je bekijken hoe dit werkt.

Het CWO (de stichting Commissie Watersport Opleidingen) heeft in samenwerking met het Watersportverbond en de HISWA Vereniging een diplomalijn voor verschillende watersporten ontwikkeld. Het CWO systeem wordt gehanteerd bij ruim 180 aangesloten opleidingslocaties. CWO-opleidingen zijn goed doordacht en lessen worden gegeven door goed opgeleide instructeurs. Zo wordt er bijvoorbeeld naast zeiltechnische kennis ook veel aandacht besteed aan didactische en sociale vaardigheden.


En hoe nu verder?

Als u zoon of dochter enthousiast is en nog een keer kennis wil maken met de watersport of Jeugdzeilen CWO I te halen? Dan adviseren wij u om op zoek te gaan naar een vereniging in de buurt of kijk op www.zeilscholen.nl voor een zeilschool- en/of surfschool. Voor een overzicht van alle locaties in Nederland die een gratis tweede kennismaking aanbieden klik hier.

We adviseren om de Vorderingenstaat aan de zeilschool of vereniging af te geven zodat ze kunnen zien dat de eerste kennismaking met het zeilen al heeft plaatsgevonden.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen