Proeflessen

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan bieden verenigingen of vaarscholen verschillende mogelijkheden.

Tijdens Optimist on Tour leren kinderen de beginselen van watersport, waaronder zeilen, suppen en kanovaren. Onze instructeurs leren de kinderen welke onderdelen er op een Optimist zitten, ze leren sturen en ook leren ze waar ze in de boot moeten zitten. Hiermee wordt de eerste stap naar een echt zeildiploma gezet! Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan kunnen wij jullie verder helpen. Diverse verenigingen bieden in het voorjaar of in de zomer een proefles of andere activiteit aan. 

Hoe kun je verder?

Als je zoon of dochter enthousiast is en nog een keer kennis wil maken met de watersport of het leuk vind om verder te leren, dan kan dat bij een vereniging in de buurt of bij een zeil-, of surfschool voor een zomerkamp in Nederland. Daar leren kinderen niet alleen zeilen, maar maken ze ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en beleven ze onvergetelijke avonturen. Je vindt hier een overzicht van het actuele vervolgaanbod om nog een keer gratis kennis te maken met de watersport op een vereniging of vaarschool. Klik op een regio voor meer informatie per vereniging of vaarschool. Je kunt via deze weg alvast de website van verenigingen in de buurt bezoeken. Wellicht bieden ze binnenkort al een wintertheorie zeil, surf of kano cursus aan voor kinderen of hebben ze een passend aanbod voor een leuke cursus jaar! 

We blijven je na deelname aan Optimist on Tour graag informeren over de mogelijkheden voor watersporten in Nederland. Daarom ben je vanaf nu lid van de Otterclub! Lees hieronder wat dit betekend. Wil je meer weten over het watersport diploma systeem in Nederland? Lees dan ook hieronder verder zodat je de juiste keuze maakt bij het kiezen van een vervolgstap. 

 

Binnenkort volgt op deze pagina een plattegrond met gedetailleerde informatie over de verschillende verenigingen en vaarscholen die na deelname aan Optimist on Tour een passend aanbod voor je hebben. 

Uitgelichte artikelen

Optimist on Tour is een samenwerking tussen