Over Optimist on Tour

Bij Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond, maken kinderen gratis kennis met verschillende watersporten en leren ze over water.

Wat is Optimist on Tour?

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Er zijn verschillende edities waarmee we het hele jaar door op een groot aantal plekken in Nederland aanmeren. Optimist on Tour kan georganiseerd worden door of samen met een watersportvereniging of vaarschool, in een binnenzwembad, voor kinderen met een beperking, voor je klas, je kan individueel meedoen, tijdens een (nautisch) evenement, in een haven en in samenwerking met lokale partijen.  

Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen t/m 12 jaar hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Hierbij is de enige voorwaarde voor deelname een zwemdiploma A. Daarnaast zorgen het Optimist on Tour Laboratorium, waar alle kinderen op een speelse manier meer leren over water, en een aquaroller voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Hieronder is meer informatie te vinden over de verschillende edities van Optimist on Tour. Het is mogelijk dat verschillende onderdelen van deze edities op 1 locatie samenkomen. Check de kalender om te zien waar welke editie te vinden is het komende jaar. 

Optimist on Tour is een samenwerking tussen