Op jouw vereniging

Lees hier hoe jij Optimist on Tour kan organiseren op jouw vereniging.

Het concept Optimist on Tour is landelijk bekend en heeft tot nu toe al vele duizenden kinderen kennis laten maken met watersport. Als vereniging is het mogelijk om van dit concept gebruik te maken door een Optimist on Tour op eigen locatie te organiseren en uit te voeren. Dit kan samen met het Watersportverbond en Team van Optimist on Tour of zelfstandig georganiseerd worden.  

Je kunt Optimist on Tour gebruiken om je vereniging op een leuke manier op de kaart zetten, de instroom van jeugd te vergroten of aan te haken bij een (nautisch) evenement in je regio. 

Vanuit het team van Optimist on Tour denken we graag mee hoe we gezamenlijk de wensen en behoeften van de vereniging kunnen samenbrengen met behoeften vanuit een evenement, het onderwijs, de gemeente of andere partij. We kunnen in de organisatie het voortouw nemen, samen met de vereniging plannen uitwerken of alleen ondersteunen waar nodig. Wij ondersteunen de vereniging als je dit zelfstandig organiseert, graag met een handboek, een communicatiepakket met diverse formats voor online en offline promotie, voorbeeld draaiboek, materialen om Optimist on Tour uit te voeren (boten, beachflags, tubes) en een instructeur op locatie. Daarnaast promoten wij jouw Optimist on Tour via de communicatiekanalen van Optimist on Tour (Instagram en website) en geven wij graag advies.

Contact

Wil je verkennen wat Optimist on Tour voor jouw vereniging kan betekenen? Check alvast het handboek en de voorwaarden via onderstaande link. Neem voor vragen en bij interesse contact op met Anna van der Duim (anna.van.der.duim@watersportverbond.nl), zodat we een intake/kennismakingsgesprek kunnen inplannen (ca. 1 uur).  Ook kunnen we dan bespreken welke vorm van Optimist on Tour het beste bij de wensen en behoeften van de vereniging past.

Optimist on Tour is een samenwerking tussen